Eğlenceli Test

1) Yattığımızda ilk olarak hangi tarafımıza dönmeliyiz?
a) Sağımıza b) Solumuza c) Sırt üstü

2) Her işimizin başında neden besmele çekeriz?
a) Alışkanlık olduğu için
b) Dua için
c) İşimize Allah’ın adıyla başlamak için

3) Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı beslenen birinin beslenme çantasından çıkar?
a) Meyve suyu-çikolata-kraker
b) Kola-kraker-çikolata
c) Peynirli sandviç-elma-su

4) Hangisi doğru bir davranış değildir?
a) Cüzdanını kaybeden arkadaşımızla birlikte aramak.
b) Arkadaşımızın saçıyla ya da boyuyla ilgili  şeyler söyleyip gülmek.
c) Düşen birine “Yardımcı olabilir miyim?” diye sormak.

5) Aşağıdakilerden hangisi gün içinde yapabileceğimiz ibadetlerden biri değildir?
a) Namaz b) Oruç c) Teheccüd

6) Aşağıdaki Allah’ın isimlerinden hangisi sanatçı ve el becerisi olan insanlarda tecelli eder?
a) Vedüd b) Musavvir c) Âlim

7) Aşağıdakilerden hangi yağış türü maddenin özellikleri açısından diğerlerinden farklıdır?

a) Yağmur b) Dolu c) Kar

8) Aşağıdakilerden hangi davranışımız arkadaşlarımızla olan iletişimimizi olumsuz olarak etkilemez?
a) Taraf tutmak
b) Hoşgörülü olmak
c) Saygısız olmak

9) Bir Türk-İslâm sanatı olan Kur’ân sayfalarının kenarlarını süsleyen sanatın adı nedir?
a) Hat sanatı b) Ebru c) Tezhip

10) O, en yelken kulaklıdır. O en küçük kuyrukludur. Ondan daha ağırı yoktur?
a) Fare b) Tavşan c) Fil

11) Bir atasözüne göre kimin mumu yatsıya kadar yanar?
a) Mumu çabuk bitenin
b) Yatsı namazı kılmayanın
c) Yalancının

12) Kış mevsiminin genelde karsız geçen son ayı hangidir?
a) Ocak b) Kasım c) Şubat

13) Aşağıdaki kelimelerden hangisi alfabetik sıralamada önce gelir?
a) Mevsim b) Lahana c) Pırasa

14) En yüksek ağacın yapraklarını yeme yeteneğine sahiptir boyuyla övünür. Bil bakalım kimdir?
a) Kuş b) Dinozor c) Zürafa

15) Pişirerek ya da patlatarak tükettiğimiz eğlenceli yiyecek türümüz hangisidir?
a) Kestane b) Fındık c) Mısır

16) Aşağıdaki oyunlardan hangisi fiziksel olarak bizi geliştirmez?
a) İp atlamak
b) Top oynamak
c) Bilgisayar oyunu
oynamak

17) Büyüklerimizin bizim iyiliğimiz için söyledikleri sözlere ne denir?
a) Fıkra
b) Azarlama
c) Nasihat

18) Yalnızca Allah’ın (c.c) varlığından ve
birliğinden bahseden kısacık sure hangisidir?
a) İhlâs suresi
b) Fatiha suresi
c) Kevser suresi

19) Arkadaşımızla boyalarımızı ortak kullanmamız hangi tür davranışa örnektir?
a) Paylaşımcı b) Hoşgörülü c) Kıskançlık

20) Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlış bir bilgidir?
a) Kur’ân’ı Kerim tüm insanlığa gönderilmiştir.
b) Hz. Ali (r.a) ikinci halifedir.
c) Hz. Muhammed (asm) en son peygamberdir.

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-A, 2-C, 3-C, 4-B, 5-C, 6-B, 7-A, 8-B, 9-C, 10-C, 11-C, 12-C, 13-B, 14-C, 15-C, 16-C, 17-C, 18-A, 19-A, 20-B