Eğlenceli Test

1) İçinde bulunduğumuz ay ile hangi mevsimi bitirmiş oluyoruz?
a) İlkbahar b) Sonbahar c) Kış

2) Aşağıdakilerden hangisi çocuk haklarından biri değildir?
a) Kız-erkek her çocuğun eğitim hakkı vardır.
b) Her çocuk sağlıklı bir ortamda büyümelidir.
c) Çocuklar fabrikalarda çalışmalıdır.

3)“Başlatır heyece, ulaştırır yüceye. Bir sürü kızı-oğlu vardır. Bilgilerin hepsi ondadır.” Bilin bakalım bu bilmecenin cevabı nedir?
a) Baba b) Doktor c) Öğretmen

4) Günün en kısa kılınan namazı hangisidir?
a) Sabah namazı
b) Öğle namazı
c) Akşam namazı

5) Hesap makinesinin çok daha gelişmiş hali olan, parlak ekranlı aracın adı nedir?
a) Yazarkasa
b) Tepegöz
c) Bilgisayar

6) Mevlid Kandili adıyla kutladığımız günün özelliği nedir?
a) Peygamberimizin (asm)gökyüzüne çıkarılması
b) Peygamberimizin (asm) doğum günü
c) Peygamberimizin (asm) vefatı

7) Her gün yaşadığı olayları düzenli olarak yazan bir öğrenci ne tür bir yazı yazmış olur?
a) Kompozisyon
b) Şiir
c) Günlük (günce)

8) Günün en kısa kılınan namazı kaç rekâttır?
a) 2 b) 4 c) 8

9) Aşağıdakilerden hangisi karşılıklı iletişim kurduğumuz araçlardan değildir?
a) Telefon b) TV c) Bilgisayar

10) Bazen çok mutlu olur ve bize onca güzel şeyi veren Allah’ımıza teşekkür etme isteği duyarız. Böyle durumlarda hangi kelimeyi kullanmalıyız?
a) Şükürler olsun b) Teşekkürler c) Sağ ol

11) Asıl zenginliği -hiç bitmeyecek olanı tanımlayan durum hangisidir?
a) Cebinde çok parası olmak
b) Az harcayan olmak
c) Kanaatkâr olmak

12) Dünyaya dışarıdan bakacak olsak, üzerinde en çok hangi rengin hâkim olduğunu görürüz?
a) Sarı b) Mavi c) Toprak rengi

13) Hangisi anne-babamıza karşı sergilediğimiz doğru bir davranış değildir?
a) Her gün para istemek
b) İşlerde yardımcı olmak
c) Edeple konuşmak

14) Hangisi TV-tablet izlemekle ilgili doğru olandır?
a) İstediğimiz her programı izleriz.
b) Gece veya gündüz canımız istedikçe izleriz.
c) Yapılacak görevlerimiz bitince uzak mesafeden izleyebiliriz.

15) Bir öğrencinin okulla ilgili görevlerinden biri olmayan, aşağıdaki şıklardan hangisidir?
a) Derse vaktinde gitmek
b) Sınav sorusu hazırlamak
c) Konuşmayarak dersi dikkatli dinlemek

16) “Allah (cc) beni bir …………. olarak göndermiştir.” hadisindeki noktalı yeri doğru olarak doldurun.
a) Muallim(öğretmen)
b) Doktor
c) Tüccar

17) Hz. Ali’ye atfedilen “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözü, bize en çok aşağıdakilerden
hangisine saygı duymamız gerektiğini hatırlatır?
a) Komşuya
b) Öğretmenimize
c) Anne-babaya

18) Geçen yıldan yarım deste kalemi kalan bir öğrenciye, bu yıl da bir düzine kalem hediye gelmiştir. Bu yıl için kaç kalemi
olmuştur?
a) 17 b) 24 c) 18

19) Aşağıdakilerden hangisini yaparsak, kitap okumamızı hızlandırmaya yardımcı olmuş oluruz?
a) TV izlersek
b) Hikâye okursak
c) Kitapların resimlerini incelersek

20) Namaz kılarken bazı rekâtlarda Fatiha suresinden önce okunan duanın adı nedir?
a) Kevser b) Subhaneke c) Tahıyyat

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-B, 2-C, 3-C, 4-A, 5-C, 6-B, 7-C, 8-B, 9-B,
10-A, 11-C, 12-B, 13-A, 14-C, 15-B, 16-A, 17-B, 18-A, 19-B, 20-B