Eğlenceli Test

1) Akraba ve eş dost ziyareti anlamına gelen tabir hangisidir?
a) Selamlama b) Bayramlaşma c) Sıla-i rahim

2) Uzun bir toplama işlemini pratik hale getiren tablonun adı nedir?
a) Çerçeve b) Çarpım tablosu c) Tabldot

3) Aşağıdakilerden hangisi bir tür değildir?
a) Balık b) İstanbul c) Pantolon

4) Cumhuriyet’in ilan edildiği tarihi doğru olarak hatırlayalım, işaretleyelim.
a) 29 Ekim 1923 b) 19 Ekim 1920 c) 23 Nisan 1923

5) ”Zeynep okuldan ne zaman gelecek” cümlesinin türü nedir?
a) Merak cümlesi b) Olumsuz cümle c) Soru cümlesi

6) Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (asm) davranışlarını uygularsak ne yapmış oluruz?
a) Hadis okumuş oluruz b) Sünnete uymuş oluruz c) Kur’ân okumuş oluruz

7) 4 mevsimden en soğuk ve en sıcak olanı saymazsak geriye kalan mevsimlerin ortak adı nedir?
a) Bahar b) Cemre c) Yıl

8) Karıncalarla konuşabilen peygamber kimdir?
a) Hz. İsa b) Hz. Nuh c) Hz. Süleyman

9) Hangi bilmecede sevimli bir hayvan gizlidir?
a) Gökte bir köprü rengi yedi türlü
b) Ha bire zıplar bulduğu cevizi toplar
c) Kirazın eşiyim birazcık ekşiyim

10) Hangi şekil diğerlerinden görünüm olarak epeyce farklıdır?
a) Altıgen b) Dikdörtgen c) Daire

 

11) “Yangın var…” cümlesinin sonuna hangi işareti koyarsak doğru olur?
a) Soru işareti b) Nokta c) Ünlem

12) Bugünkü tarihten doğum tarihinizi çıkarırsanız sonuç sizin için neyi gösterir?
a) Tarihi b) Kendi yaşımızı c) Baba yaşını

13) Süt, pirinç ve şekerle pişirilen tatlının adı
nedir?
a) Bulamaç b) Aş c) Sütlaç

14) Fıkralarıyla ünlü coğrafi bölgemiz hangisidir?
a) Ege b) Karadeniz c) Doğuanadolu

15) Kötü alışkanlık ve bağımlılıklarla mücadele etmemize yardımcı olan kuruluş hangisidir?
a) Kızılay b) Yeşilay c) Hastane

16) Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi fayda ilişkisi açısından yanlıştır?
a) Havuç-göz b) Süt-kemikler c) Pırasa-boy

17) Evde sağlıklı bir ekmek pişirmek için aşağıdakilerden hangisine ihtiyacımız yoktur?
a) Un b) Maya c) Ayran

18) Kur’ân-ı Kerim’i baştan sona bir kez okuyup bitiren ne yapmış olur?
a) Hafız olur
b) Hatim etmiş olur
c) Cüz okumuş olur

19) Duyu organlarımızla ilgili eşleştirmelerden hangisi doğrudur?
a) Dil-çiçek b) Dil-dondurma c) Göz-parfüm

20) Aşağıdaki isimlerden hangisi bize, fıkralarla alakalı çağrışım yapmaz?
a) Temel b) Nasreddin Hoca c) Hazerfen

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-C, 2-B, 3-C, 4-A, 5-C, 6-B, 7-C, 8-C, 9-B,
10-C, 11-C, 12-B, 13-C, 14-B, 15-B, 16-C, 17-C, 18-B, 19-B, 20-C