Aylar: Eylül 2017

Bulmaca
Halime
Bir Çiçektir Öğrenciler
Barla’da Açan Çiçekler
Sevimli Dostlar
Genç Yazar Çizerler
Pamukkale Travertenlerinde Bir Gün
Pamukkale Travertenlerinde Bir Gün
Eğlenceli Test
Eğlenceli Test

1) Kutladığımız hangi bayramla, İslamın şartlarından biri olan hac ibadeti aynı zaman diliminde gerçekleştirilir?
a) Ramazan Bayramı
b) Kurban Bayramı
c) Hıdrellez

2) Hangisini bilmek, bizi günlük yaşantımızda huzura ve mutluluğa kavuşturur?
a) Sayı hesabı yapmak
b) Toplumsal kuralları bilmek
c) Kompozisyon yazmayı bilmek

3) “Biriniz yatarken ….. tarafı üzerine yatsın.” Hadisî Şerifini hangi kelime doğru tamamlar?
a) Sağ b) Sol c) Sırt

4) İklim şartlarımıza uymadığı için ülkemizde hangisi yaşayamaz?
a) Yırtıcı kuşlar b) Penguen c) Kaz

5) Ateşe atıldığında yanmayan peygamber kimdi?
a) Hz. Süleyman
b) Hz. Muhammed
c) Hz. İbrahim

6) İslâmın şartlarından hangisini ilk önce yapmazsak diğer ikisini yapamayız?
a) Kelime-i Şehadet okumak
b) Namaz kılmak
c) Hacca gitmek

7) Tatilde aşağıdakilerden hangisiyle en çok vakit geçirdiğinizi seçiniz?
a) Arkadaş-Oyun
b) Kitap-Bulmaca
c) Bilgisayar-Tv

8) Pişirmeden yenilen acılı köfteye ne denir?
a) Çiğ börek
b) Çiğ köfte
c) Çitlembik

9) “Biriniz hapşırdığında “……………” desin.” Hadisinde noktalı yere hangisi gelmelidir?
a) Bismillah
b) Barekallah
c) Elhamdülillah

10) En başarılı öğrenci hangi yöntemi izleyerek çalışan öğrenci olur?
a) Dersini sabaha bırakan öğrenci
b) Acilen okulda yapan öğrenci
c) Planlı çalışan öğrenci

11) Arada bir kendimizde manevî temizlik yapmak anlamına gelen şey aşağıdakilerden hangisidir?
a) Namaz kılmak
b) Tevbe etmek
c) Besmele çekmek

12) Yakalandığı hastalığa gösterdiği sabrı ile tanınan peygamber kimdi?
a) Hz. İdris b) Hz. Musa c) Hz. Eyyüb

13) Hangi huy, “ben Müslümanım” diyen birine yakışmaz?
a) Yanında olmayan biri hakkında kötü konuşmak.
b) Borç aldığı şeyi geri ödemek.
c) Güler yüzlü davranmak.

14) Peygamber Efendimiz (asm) vefat etmeden 1 yıl önce kalabalık bir topluluğa konuşmuş ve sözleri günümüze kadar gelmiştir. Bu konuşmanın adı nedir?
a) Vaaz b) Hadis c) Veda Hutbesi

15) Şekerin iplik haline getirilerek satıldığı tatlı çeşidinin adı nedir?
a) Baklava b) Şekerpare c) Pişmaniye

16) Saatin tam 12 olduğunu düşünürsek akreple yelkovan arasında kaç derecelik açı oluşur?
a) 30 b)90 c) Sıfır

17) Namaz için yapılan çağrının adı nedir?
a) Tekbir b) Ezan c) Şehadet

18) Namaza hazırlanma aşamasında yaptığımız temizlik faaliyetinin adı nedir?
a) Abdest b) Gusül c) Giyinme

19) Aşağıdakilerden hangisi bizim için doğru bir beslenme şekli değildir?
a) Ayak üstü yemek
b) Sık sık her şey yemek
c) Sebze ve et yemek

20) Akşam namazının rekâtları hangi şıkta doğru verilmiştir?
a) 2 sünnet, 2 farz.
b) 3 farz, 2 sünnet.
c) 3 farz 4 sünnet

TESTİN ÇÖZÜMÜ: 1-B, 2-B, 3-A, 4-B, 5-C, 6-A, 7-B, 8-B, 9-C,
10-C, 11-B, 12-C, 13-A, 14-C, 15-C, 16-C, 17-B, 18-A, 19-C, 20-B

Bizim Can
Kalem olsan, ne yazmak isterdin?
Kalem olsan, ne yazmak isterdin?

Can dostlarım!
Okullar açıldı açılacak çok az bir süremiz kaldı… Tatilinizi verimli geçirdiğinizi düşünüyorum. Yepyeni bir sayfa açalım kendimize ne dersiniz? Tabii kalemlerimizi elimizden düşürmeden… Bu ay arkadaşlarıma ‘Kalem olsan, ne yazmak isterdin?’ diye sordum.
Bakalım, arkadaşlarımız ne cevap vermiş, birlikte okuyalım!

Elif Sare Arkın:
Uğur böceği çizerdim ama özel kalemimin tombik olması lazım.

Bekir:
Pembe bir elbise çizerdim annem için. Hem pembeyken hem yeşil gösterebilen bir kalem o.

Beyzanur Arkın:
Ev, çocuk ve ağaç çizerdim. Bulut ve güneş de çizerdim. Benim özel kalemim onları parlak parlak yapardı.
Çok güzel saçlar yapardım kalemim ile o kadar beğenirdim ki sayfasından koparmazdım.

Selim Çağlar Arkın:
Uçurtma çizerdim ve saklardım o kalemimi sonra misafir çocuklar gelir kırarlar diye. Ne yapayım saklamak zorundayım. Özel kalem o…

Erva:
Özel bir kalemim var zaten benim renkler çıkartıyor önüne ben de ne istersem onu seçiyorum. Onunla çiçekli elbiseli şurada kurdelesi olan bir bebek çizilir.

 

Mehmet Akif:
Robin Van Persie çizerdim. Kâğıtta bile olsa o 90’a çaktığı golü bize yaşatabilirdi.