Merhaba

Can dostum!

 

Yaprakların iyice sarardığı bir ay yaşıyoruz. Ağaç dallarında vakti biten yapraklar, kaldırım üstüne dökülüyor bir bir. Paltolarımızı gardroptan çıkardık. Annemiz-babamız üşümemizi, hasta olmamızı istemez… Onları üzmemek ve sağlığımız için kalın giyinmemiz gerekiyor.

*

Geçmişte annemiz ve babamız onlarca çeşit oyun oynarmış.

Birdir bir, ip atlamaca, ebe-sobe gibi çeşit çeşit oyunları birebir veya grup halinde oynarlarmış. Gerçi üstleri başları kirlenirmiş, ama hem günün yorgunluğunu çıkarırlarmış, hem de oyun oynarken hayata dair birçok şey öğrenirlermiş. Stres filan bilmezlermiş.

Şimdi oyunların şekli değişti. Artık sokaklarda oyun oynayan kalmadı. Kendi dünyamıza kapanıp, koltuklarımıza gömülüyor ve tablet bilgisayardaki oyunlarla günümüzü geçiriyoruz. Peki, teknolojik gelişmeler sonucu elektromanyetik dalgaların üzerimizde bıraktığı zararlara ne diyeceğiz?

Cep telefonları, baz istasyonları ve kablosuz internet gibi yaygın olarak kullanılan elektronik eşyaların bizim sağlığımıza etkilerini hiç düşünüyor muyuz?

Öyle ya, cep telefonlarından ve masamızdaki bilgisayarların yaydığı ışınlar vücudumuzdaki kanserojen etkileri yoğunlaştırırken, stres ve depresyon gibi ruhi hastalıkları da beraberinde getiriyor.

*

Sevgili arkadaşım, bu ayki sayımızda işte bundan bahsettik. Senin de bu konudaki düşüncelerini bilmek isterim.

Çizgi romanlar, karikatürler, bilmece ve bulmacalarla dolu dergin senin için hazırlandı. Haydi, sayfaları çevirebilirsin.

Gözlerindeki nur hiç sönmesin,

Allah’a emanet ol!

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*